Så var svartovnen, ulabrand ferdig restaurert.

Så har jeg blitt blogger,, mitt første innlegg, med et heller dårlig mobil bilde av min komfyr. Men, komfyren syntes jeg er vakker. Dette er en Ulabrand, ulefos 720. Den var sliten i sitt ytre før den fikk litt hjelp. Den har blitt sandblåst og innsatt med grafitti pasta. Stanga var så godt som oppruste, den har fått ny fornikling. Om noen lurer på hvor jeg fikk gjort det, så var det på Hønefoss Krom & Nikkel AS.  Flisene under ovnen er fra #Historiskefliser, ved #Gamletrehus, disse heter liten Norsk stjerne. Nå gleder jeg meg til å steke urtebrød i ovnen, det smaker ekstra godt. 

6 kommentarer

Monika :-)

17.07.2014 kl.16:16

LIKER!!!!! :-)

Stå på! Dette er koselig lesning! Åsså HELT uten sjukdom og sjølmedlidenhet a gitt!!! :-P

Det er DET vi trenger! ;-)

Ingertor

17.07.2014 kl.16:59

Så fint Bente! Denne bloggen skal jeg følge:) Morro å se hvordan du får mye fint ut av gamle bruksgjnstander av smått og stort!

Komfyren vil du garantert få mye glede av. Vi brukte den vedfyrte komfyren i Bratrokk når vi leide der til både å steke pottbrød, blå/rabarbra/stikkelsbærpai og lammelår. Kjenner nesten jeg kjenner lufta når jeg skriver nå. Helt spesielt med lufta av veafyring inne sommerstid i gamle hus:) I hytta vår på veståsen kjøpte vi en liknende ,men noe mindre komfyr. Denne har vi også brukt flittig med ujevne mellomrom. Når jeg skal sørpå i august blir det ett av de viktige tingene jeg MÅ gjøre. Lykke til med baksten Bente! Jeg følger med:)

WencheJ

17.07.2014 kl.18:22

Gratulerer med blogg, Bente. Gleder meg til å følge med her.

17.07.2014 kl.19:24

Takk for oppmuntrende kommentarer! ,- og inspirerende innlegg Inger Torunn!

Tone

17.07.2014 kl.21:24

Lykke til! Dette blir bra!!!!!! Jeg må følge deg!

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

17.07.2014 kl.22:10

Skulle hatt en læremester ved min skulder,, ikke helt slik jeg ønsker den skal være, men, en start.. Gode råd mottas med takk:-)

Skriv en ny kommentar

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

46, Nordre Land

Bor i bygda Vest-Torpa, der jeg trives med gamle hus,restaurering, urter, hage og mat. Og, selvfølgelig min familie og med sambygninger. Har tanker om litt utleie for de som vil bo litt landlig på mitt småbruk i et jordstampehus bygget i 1938.Fjøset har også blitt en hyggelig plass å møtes til sosiale lag.

Kategorier

Arkiv

hits