Mynte sirup

Nå har jeg plukket masse mynte, og benyttet de til å koke en sirup. Jeg har jorbær mynte, sitron, sjokalade, annanas, eple og peppermynte, tror jeg har plukket av alle og kokt de sammen. Skal love det lukter og smaker godt!

Bruksområdene er mange; til pannekaker, over havregrøten, over en frisk fruktsalat, på yogurt. I mouse og kaker, glasur og is. I drinker og lemonader, i drinken mojitos er den en selvfølge. Eller super å lage en alkoholfri drink av. Flere forslag? Kommenter gjerne. God dag fra bygda!, Bente.

#høst #urter #mat #landlig

11 kommentarer

Bloggnoia

17.09.2014 kl.10:34

Det så godt ut, og sikkert gøy å lage også :)

Bente

18.09.2014 kl.09:09

I allefall godt å bruke!;-)

Naviana

18.09.2014 kl.12:02

Spennende blogg du har :) Har du bilder av jordstampehuset?

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

18.09.2014 kl.13:44

Naviana:
Hei! Har jo det,, kommer nok et blogg innlegg herfra også etter hvert:-) litt fersk i denne bloggingen!

Naviana

18.09.2014 kl.14:01

Flott! Synes jordhus er spennende. Har lyst på et cob/halmhus selv ;) Cob består av sand/jord, halm, og leire.

MD

19.09.2014 kl.09:22

På vaniljeis med mørk hakka sjokolade er nok godt:)

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

19.09.2014 kl.12:32

Det skal prøves!:-)

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

19.09.2014 kl.12:34

Mitt hus er stamper leirjord i forskaling, som etter hvert ble flyttet oppover. Veggene utvendig er pusset, og inne er det lektet ut,- panel noen steder og tapet.

Naviana

20.09.2014 kl.01:30

Spennende, har hørt om slike hus, men aldri vært i ett ;) Vet du om det er mange i Norge?

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

20.09.2014 kl.16:35

Hei!, det har jeg ikke oversikt over, men tror i Oppland at mitt er der eneste. Mitt hus er bygget i 1938, mellom krigsårene , det var nok nøden i de harde 30 åra som gjorde at noen tenkte kreativt og annerledes. Et lett tilgjengelig naturmatriale, miljøvennlig og en billig måte å bygge på ,- i en tid da dugnads' ånden var stor.
Vet det har vært flere som "bokstavelig talt har smuldret bort. Var vel viktig at jorda hadde rett sammensetning og ikke for mye humus.
Vet det er noen hus ved Oslo . Disse husene blir ofte tatt for å være murhus, da slik som mitt er pusset utvendig og malt.

Jorunn

09.03.2017 kl.18:10

Hvordan koker du myntesirup ?

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

03.04.2017 kl.08:28

Jorunn: god dag! Jeg lager et uttrekk med kjelen full av mynte, siler av og koker inn med sukker??

Skriv en ny kommentar

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

Tomtefjøset, Bente Stadsvoll

49, Nordre Land

Bor i bygda Vest-Torpa, der jeg trives med gamle hus,restaurering, urter, hage og mat. Og, selvfølgelig min familie og med sambygninger. Har tanker om litt utleie for de som vil bo litt landlig på mitt småbruk i et jordstampehus bygget i 1938.Fjøset har også blitt en hyggelig plass å møtes til sosiale lag. Følg meg gjerne å¨instagram: Tomtefjoset

Kategorier

Arkiv

hits